Iată o listă sumară cu vinuri periculoase:
- Babanu - produs de Murfatlar, cel mai vândut produs dintre cele periculoase. Este realizat dintr-un amestec de coloranți, apă (60%) și zahăr (40%);
- Buchet - produs de Casa de Vinuri Zorești Buzău este un așa-zis vin de masă demisec alb sau roșu, ce conține proporții de peste 30% zahăr, restul apă și alte arome;
- Strămoșesc și 9 poloboace - vinuri ieftine produse de Vinexport Focșani conțin zahăr în proporție de peste 30%, plus apă și alte arome;
- Perla Dunării - produs de Vitcom Galați este periculos tot din cauza amestecului zahăr-apă;
- Alb Nobil - produs de Rom Cas Dâmbovița are o concentrație de peste 30%, iar restul apă;
- Crăița Transilvaniei - produs de Jidvei;
- Muscatel - vin de masă demidulce, produs de Vincon Vrancea;
- Tămâioasă Românescă-Proles Pontica - vin alb dulce produs de Vincon Vrancea;
- Pinot Noir-Proles Pontica - vin roșu demidulce produs de Vincon Vrancea;
- Busuioc de Pietroasa și Tămâios de Pietroasa - vinuri contrafăcute de Bachus Buzău.
Toate aceste vinuri sunt din apă, zahăr și arome. N-au văzut strugurii decât pe etichetă. E bine să vă feriți de produsele Vincon Vrancea și Vinexport Focșani, ale milițianului Nețoiu și Dealul Mare Urlați ale altui bandit: Adrian Rădulescu.
În general, mai toate vinurile care se comercializează pe piață care nu au inscripția DOC (domeniu de origine controlată) și o hologramă rotundă sunt periculoase pentru sănătate. DOC poate fi însoțit, în ordine crescătoare a calității de: DOC-CMD (cules la maturitate deplină), DOC-CT (cules târziu) sau DOC-CIB (cules la înnobilarea boabelor).
Ovidiu Gheorghe, șeful Patronatului Național al Vinului, susține că în această perioadă a crescut invazia vinurilor autohtone sau străine ieftine și periculoase pe piața românească.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu