joi, 27 martie 2014

Vinuri periculoase !

Iată o listă sumară cu vinuri periculoase:
  • Babanu - produs de Murfatlar, cel mai vândut produs dintre cele periculoase. Este realizat dintr-un amestec de coloranți, apă (60%) și zahăr (40%);
  • Buchet - produs de Casa de Vinuri Zorești Buzău este un așa-zis vin de masă demisec alb sau roșu, ce conține proporții de peste 30% zahăr, restul apă și alte arome;
  • Strămoșesc și 9 poloboace - vinuri ieftine produse de Vinexport Focșani conțin zahăr în proporție de peste 30%, plus apă și alte arome;
  • Perla Dunării - produs de Vitcom Galați este periculos tot din cauza amestecului zahăr-apă;
  • Alb Nobil - produs de Rom Cas Dâmbovița are o concentrație de peste 30%, iar restul apă;
  • Crăița Transilvaniei - produs de Jidvei;
  • Muscatel - vin de masă demidulce, produs de Vincon Vrancea;
  • Tămâioasă Românescă-Proles Pontica - vin alb dulce produs de Vincon Vrancea;
  • Pinot Noir-Proles Pontica - vin roșu demidulce produs de Vincon Vrancea;
  • Busuioc de Pietroasa și Tămâios de Pietroasa - vinuri contrafăcute de Bachus Buzău.

     Toate aceste vinuri sunt din apă, zahăr și arome. N-au văzut strugurii decât pe etichetă. E bine să vă feriți de produsele Vincon Vrancea și Vinexport Focșani, ale milițianului Nețoiu și Dealul Mare Urlați ale altui bandit: Adrian Rădulescu.
     În general, mai toate vinurile care se comercializează pe piață care nu au inscripția DOC (domeniu de origine controlată) și o hologramă rotundă sunt periculoase pentru sănătate. DOC poate fi însoțit, în ordine crescătoare a calității de: DOC-CMD (cules la maturitate deplină), DOC-CT (cules târziu) sau DOC-CIB (cules la înnobilarea boabelor).
     Ovidiu Gheorghe, șeful Patronatului Național al Vinului, susține că în această perioadă a crescut invazia vinurilor autohtone sau străine ieftine și periculoase pe piața românească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu